Woord voor pioniers die zich soms eenzaam voelen

Veel mensen pionieren het nieuwe vanuit God in deze tijd. Ze hebben een blauwdruk, plan of idee van God gekregen.Ze creëren wat nog niet gezien is en bouwen wat nog niet gedaan is. Ze breken los uit het geziene, uit religie, wereldgelijkvormigheid of ongezonde generatiepatronen.

Dit maakt het uitdagend en soms eenzaam.

Zelfs te midden van mooie connecties en bloeiende relaties is er soms een diepe eenzaamheid. Want wat je aan het doen bent is nog niet gedaan en waar jij heen gaat daar is nog niemand geweest.Dat maakt dat je je regelmatig niet begrepen voelt,alleen..en het makkelijker lijkt om mee te gaan in dat wat er al is. Het lijkt soms alsof je tast in het donker en niemand je verteld hoe je omgaat met dat waar je tegenaan loopt.Het zoeken, doorbreken, volharden, bouwen en ook onbegrip en oneer. 

Het voelt alleen

Maar er was een moment in de geschiedenis waar een stem klonk. Een schreeuw wat het hart van de Vader doorspiest moet hebben. Misschien wel de grootste pijn die Hij voelde terwijl Hij keek naar de perfecte gehoorzaamheid en onvoorstelbare lijdensweg van Zijn Zoon.
De scheiding tussen de mens en God was op Zijn schouders gekomen. De eenzaamheid van jou en mij. Terwijl de hele hemel zijn adem inhield, klonk die roep:
Mijn God mijn God waarom heeft U mij verlaten!?

Waarom.   Heeft.  U.   Mij.    Verlaten.    

De laatste keer dat deze zin waarheid was, was 2000 jaar geleden aan het kruis.
Gevolgd door het geluid van het eeuwig scheurende voorhangsel.
Het moment waar voor altijd een einde kwam aan ‘alleen’.
En het wonder van voor altijd samen werd geboren. Voor altijd omringt door de aanwezigheid van God wiens koninkrijk altijd tegen de stroom in gaat. Voor altijd begrepen door Diegene die als geen ander iets nieuws heeft gepionierd op aarde. Voor altijd gevuld met de Heilige Geest die doorlopend voor je bid. Voor altijd in het gezelschap van machtige engelen die voor je strijden. Voor altijd de Doorbreker die voor je uitgaat. Voor altijd achter de Herder aan die precies weet hoe jij je voelt ,waar je heen gaat en wat je gaat doen. Want Hij vraagt je niet iets wat niet kan, Hij vraagt je iets wat je niet alleen kan. Maar alleen samen, samen met Hem.