‘I make stables into dining tables’

‘Zij baarde haar eerstgeboren Zoon,wikkelde Hem in doeken en legde Hem in de kribbe,omdat er voor hen geen plaats was in de herberg.’Luk.2:7

‘Ik zit vol’ zei de eigenaar van de herberg. Hij had een rol kunnen spelen in Jezus komst naar de aarde. Hij had een ontmoeting kunnen hebben met de Messias.
Maar onderscheidde Gods aanwezigheid niet. Hij miste een bijzondere kans, een ontmoeting die zijn leven voor altijd had veranderd. Ik weet niet wat hem afleidde maar hij had één van zijn gasten eruit kunnen gooien. Hij had kunnen zeggen ‘maak ruimte! Maak ruimte! De Koning komt eraan. 

Maar hij zat vol

Herberg in de grondtekst is het woord katalyma: diningroom. Een mooie plek voor de geboorte van De tafelbereider uit psalm 23. Maar het liep anders.
Het werd een stal. God in het vlees werd geboren in het stro. Stro is datgene waar mensenkracht mee bouwt op aarde en wat zal vergaan in de hemel(1kor.3:13).Een stal is de plek waar de verloren zoon zijn leegte vulde met veevoer(luk.15:16). Een vieze plek,geen diningroom maar een stal. 

Juist daar daalde Liefde neer. 

Het is altijd Jezus liefde geweest voor stallen van leegte en stro van eigen werken om daar Zijn komst te laten zien en die plek te vullen.Terwijl mensen Jezus proberen te verwelkomen in een opgepoetst leven, wil Hij juist komen op plekken waar wij geen ruimte voelen, in de gebieden waarvan wij denken dat er geen ruimte voor is.
De pijn waar je omheen leeft,het werken voor goedkeuring,ploeteren voor liefde,weggestopt verdriet,diepe eenzaamheid,verwrongen boosheid. Juist naar die plek gaat Jezus aandacht uit. Juist daar zet Hij een tafel neer, dekt hem en nodigt je uit voor de ogen van je afleiding, verleiding, onrust en leegte. Voor de ogen van je vijanden maakt Hij ruimte voor jou. Heb je ruimte voor Hem?

Jezus zegt: You don’t have to prepare Me a diningroom. Prepare Me room and I make stables into diningtables 

Hij doet het hier en nu waar jij stopt met jezelf op te poetsen, je masker en proberen neerlegt. Hij komt jouw stal binnen, die plek in je hart die beurs is geworden, verhard en gesloten. Jezus komt daar binnen, dekt de tafel en zegt: stop met zoeken en hef je ogen op Mijn liefste, Ik ben hier.

Evenement

Instagram

Join the family

Sign up for the newsletter and stay informed of all the news

Vergelijkbare posts

Ontdek diepgaande inzichten en inspiratie in ons blog. Laat je geloof groeien door middel van verhelderende artikelen.

De zaaier en de maaier zullen elkaar ontmoeten

De laatste weken spreekt God door deze tekst uit Amos. Lees mee en laat je bemoedigen!…

De Sleutel tot Openbaring en Leiding in Zijn Woord

Het is één van de meestgestelde vragen "hoe kan ik Gods stem leren verstaan of beter verstaan?" Of je nu…

Nieuwe geboortes

Al langere tijd is de atmosfeer vol met storing, afleiding en tegenwerking omdat we in een seizoen zitten waarin het…

De vijand verhult maar God openbaart

God schijnt met Zijn licht in de duisternis. Op elke plek waar we Hem toelaten. Hij openbaart daar Zijn liefde aan…