De kracht van het getal 3

Rondom de kruisiging en opstanding van Jezus laat God niks aan het toeval over. God had écht een perfect plan wat van A tot Z vervuld werd door Zijn Zoon. Eén van die dingen rondom deze dagen heb je misschien nog niet opgemerkt.

Het gaat over het getal 3. Veel specifieke gebeurtenissen rondom het lijden, sterven en opstaan van Jezus gebeurt in drieën.

Kijk even mee: Jezus bid drie keer in de tuin van Gethsemane. Hij wordt drie keer verloochend door Petrus nadat de haan kraait. Pilatus vraagt drie keer wat het oordeel moet zijn over Jezus. Hij hangt aan een kruis met twee moordenaars wat totaal drie kruizen maakt. Er hangt een bordje boven het hoofd van Jezus met daarop in drie talen: Koning der Joden. Voordat Jezus sterft, wordt het drie uur donker. Na drie dagen vult Gods levensadem de longen van Jezus en staat Hij op als Koning der Koningen en eeuwige Overwinnaar. 

Opvallend vind je niet? En dit is nog niet eens alles. Omdat we weten dat God nooit iets zomaar doet, wil Hij ons iets zeggen door het getal drie tijdens deze gebeurtenis. Drie is het getal van Gods volheid. Juist het woord “goddelijke volheid” is drie keer genoemd in de oorspronkelijke Bijbel (kol.2:9,efe.3:19,efe.4:13) God is Vader, Zoon en Heilige Geest, de drie Enige God. Wanneer God het getal drie gebruikt zegt Hij: Hier is niks aan toe te voegen, dit is volledig en compleet.

Dit is volmaakt!

Jezus is het volmaakte en perfecte offer Lam wat alle zonden van de hele wereld op Zich nam en meenam in het graf. Hij stond op en overwon daarmee elke zonde, iedere schuld, alle ziekte en vloek en overwon de dood. Daarmee is Jezus lijden, sterven en opstanding volmaakt en heeft Hij alles maar dan ook alles overwonnen.

Het is volbracht!

Oordeel volledig gedragen.
Zonde volledig betaald.
Strijd volledig gewonnen.

Oh may we never loose the wonder